ТУРЦИЯ - АНТАЛИЯ, Лара - Хотел Delphin Imperial

*****
Луксозен, нов, уникален - топ предложение за Нова Година в Анталия. За хотелите от веригата Delphin са характерни перфектна храна, обслужване и забавления за хора от всички възрасти. Намаленията за деца са до 15 ненавършени години.
ALL INCLUSIVE
Free Wi-Fi
На брега
на морето
Препоръчан
от Авентура
Настаняване с 2 деца
Пясъчен плаж
За семейства с деца

 • Програма
 • Обща информация за Турция
 • Полезно е да знаете

Намира се: на 20 км. от летище Анталия, на 15 км. от центъра на град Анталия. На самия бряг на морето. Район – Лара.

В стаята: съвременен дизайн, баня с вана, сешоар, климатик, LCD телевизор със сателитна телевизия, телефон, балкон, сейф.

В хотела: открит басейн, закрит басейн, турска баня, сауна, джакузи, основен ресторант, a-la-carte ресторанти, Спа център, медицинска помощ, пране, фризьорски салон, химическо чистене, парк, търговски център, интернет кафе, рум сервиз.

За децата: детски бюфет, детски басейн, детска площадка, мини-клуб (4–12 г.), детска количка (платено), детегледачка (платено)

Плаж: собствен, пясък/чакъл. Чадъри, шезлонги, матраци – безплатно

www.delphinimperial.com

Страна: Република Турция

Територия: 780576 кв.км, дължина на границите 2627 км, брегова ивица 7200 км.

Население: 70.2 млн.д.

Столица: Анкара

Религия: Ислям

География: Турция е разположена на два континента - Европа и Азия. Границата между тях минава през проливите Босфор, Дарданели и Мраморно море. Основната част от страната се намира в Азия - това е Мала Азия и Анадола. Европейската част на Турция се нарича Източна Тракия или Румелия и съставлява 3% от територията на страната. Бреговете на Турция се мият от четири морета: Черно, Мраморно, Егейско и Средиземно.

Климат: На територията на Турция има две климатични зони. Централната част на страната се характеризира с континентален климат, а крайбрежията на Мраморно, Средиземно и Егейско със субтропичен климат. Слънчево и топло от ранна есен до късна пролет, тук климата позволява най-дългия плажен сезон в Европа.

Език: турски (официален). В големите туристически центрове говорят също английски, немски и руски.

Етнически групи: турци 80%, кюрди 17%, гърци, араби, грузинци, арменци, евреи.

Плътност: Средната плътност на населението е около 85 д. на кв.км. Най-висока е в Истанбул и прибрежните райони. 60% от населението на страната живее в градовете. Ежегодния прираст на населението е около 1,57%.

Средна продължителност на живот: 68г. за мъжете, 72г. за жените.

Местна валута: Турска лира (1,15 лири за 1$)

Празници:

1 януари (Нова Година)

23 април (Ден на независимостта)

19 май (Ден на младостта)

30 август (Ден на победата)

29 октомври (Ден на Републиката)

10 ноември (Ден в памет на Ататюрk)

Рамазан (празник завършващ месеца на постите)

Курбан (празник на жертвоприношение)

 

История: През 660г. пр.н.е. дорииците основават град и го наричат Византия в чест на своя цар Визант. През 326 г. н.е. император Константин І избира Византия за столица на Римската империя и през 330 г. дава името си Константинопол. Огромен разцвет града достига при император Юстиян І, когато Византийската империя се простира от Средиземно море до Кавказ и от Алпите до Египет. През 1204 г. кръстоносците разоряват Константинопол, а през 1453 г. града е завзет от султан Фатих Мехмед и обявен за столица на Османската империя, като е наречен Истанбул. През 16 век великата империя се простира от Алжир до Басра и от Будапеща до Мека. По-късно през 1878 г. руската войска, а през 1912 г. войската на обединените балкански държави, достигат до вратите на града, но не успяват да го щурмуват. В края на І-та Световна война Истанбул е окупиран от англичани и французи. На 29.Х.1923 г. новия президент на Турция Мустафа Кемал обявява малката Анкара за столица на Турция. Мустафа Кемал прилага множество усилия, за да направи от Турция съвременна държава. Той провежда много реформи: Въвежда Латинската азбука; Григорианския календар; дава право на глас на жените и те почват да играят голяма роля в икономическия и обществен живот на страната и т.н. Заради приноса си към Турската република Мустафа Кемал е наречен „Баща на Турците” или „Ататюрк”. Благодарение на него, републиката за кратко време прави гигантска крачка от средновековието в ХХ век.

Основни забележителности: Истанбул: Църквата Св.София, Синята Джамия, Двореца Топкапъ, Двореца Долмабахче, Египетския пазар, Кулата Галата и др. Анталия: стария квартал Калеичи, античните градове Фаселис и Олимпус, Крепостта на селджуките в Алания, Червената кула, Пещерата Далматаш. Археологически важни места са: Троя, Бергама, Ефес, Дидим, Аспендос, Афродисия, Перге и др.

Традиционна кухня: Турската кухня е истински празник за стомаха. Тя е толкова разнообразна, че напълно ще оправдае изискванията както на вегетарианеца, така и на привържениците на здравословно хранене, а също на любителите на обилното и разнообразно хапване.

 

Съвети за туристите

Визови изисквания: Българските граждани могат да посещават Турция без визи

Хранене: Храненето в хотелите може да бъде /полу пансион - закуска и вечеря/, /пълен пансион - закуска, обяд и вечеря/ и /всичко включено - закуска, обяд, следобедна закуска, вечеря, разхладителни напитки, алкохол местно производство, разнообразни закуски, които се сервират през целия ден/. В зависимост от избрания от Вас хотел полу пансиона или пълния пансион могат да бъдат на шведска маса или с фиксирано меню по смесена схема /например - закуска на шведска маса, а вечеря - фиксирано меню/

Във всички хотели като правило се предлага както европейска, така и национална кухня. Препоръчваме Ви в първите дни на престоя си да бъдете по-внимателни с местната кухня, тъй като тя е доста пикантна и тежка.

Внасянето на храни и напитки в хотела е забранено.

Митнически ограничения: Pизрешено е да се внасят:предмети за лично ползване, два фотоапарата, радио, видеокамера и др. Телевизори, DVD, бижута и други ценности е необоримо да се декларират. Разрешено е да се внася до 5 литра алкохол и подаръци на стойност не повече от 200$. Турски лири могат да се внасят в неограничени количества, но се изнасят не повече от еквивалента им в 1000$. Чуждестранна валута също може да се внася без ограничение. Тя може да се обменя във всички банки и обменни бюра в хотелите.

Време: един час напред от средноевропейското време.

Екскурзии: Представителите на туристическите фирми ще ви запознаят с обща информация за възможните екскурзии и условията за тяхното провеждане. Не Ви съветваме да се доверявате на съмнителните екскурзоводи, които ще Ви заговорят на улицата, защото такива услуги са свързани по-често с проблеми от колкото с удоволствия.

Работно време: Банките са отворени в делнични дни от 08:30 до 12:00 и от 13:00 до 17:00. Магазините обикновено са отворени от 09:00 до 18:00. Почти всички магазини са затворени в неделя. В курортните центрове магазините работят до късно вечерта, без почивни дни.

Транспорт: Съветваме Ви да ползвате маршрутки. В Турция те се наричат /долмуш/. Маршрутките минават в близост до хотелите, както и маршрутите им включват най-популярните места, които трябва да се посетят. Цените са доста умерени, а интервалите през които минават достатъчно чести. Почти във всеки хотел има стоянка за такси или може да се извика по телефона. Също така може да се поръча автомобил под наем в хотела или чрез представител на туристическата фирма. Ограниченията за града са 50 км/ч, а извън него 90 км/ч

Бакшиш: На пиколото в хотела се дава бакшиш около 1$, на сервитьорите - 10% от стойността на консумацията, на таксиметровите шофьори не е прието да се дава.

Телефон: Можете да звъните от телефона на хотела, с телефонна карта от автоматите или да ползвате роуминга на собственият Ви GSM. Кода на България е 00359, след което ако избирате стационарен номер /например София е 2 /xxx xx xx/, за GSM - кода на оператора и номера /пример Мобилтел - 00359888 xx xx xx/

Автомобили под наем: Наемането на кола дава несравнима свобода на предвижване. Най-ниската възрастова граница при която е позволено наемането на малолитражна кола е 19 г.., по-голяма кола - 24г., скъпа - 27г. От вас се изисква да предоставите паспорт или негово ксерокопие, шофьорска книжка (минимум едногодишен стаж), и или надеждна кредитна карта. Като правило в резервоара на колата има толкова бензин, колкото да стигнете до най-близката бензиностанция. Ако по някаква случайност колата, която ще вземете под наем пострада при някаква авария или по някаква друга причина, в никакъв случай не я местете до пристигането на полиция и задължително поискайте да ви дадат kaza raporu - протокол за аварии.

Валута: Турска лира. В обръщение са банкнотите (паундове) от 1, 5, 10, 20, 50, 100 лири. Можете да обмените валута в обменните бюра и в банките. Банките обикновено са отворени в делнични дни от 8:30 до 17 часа. Почивката е от 12 до 13:30.

Питейна вода: Консумацията на бутилирана вода е задължителна.

Покупки: Не си купувайте украшения и скъпоценни камъни от хора на улицата - най-вероятно ще станете жертва на измама. Гарантирано качество се предлага само в ювелирните фабрики и солидните магазини. Евтините изделия от кожа, памук, украшенията от злато, оникс и мед, са направили Турция една от най-привлекателните страни за пазар. Освен това, нефиксираните цени на стоките позволяват на туристите да се пазарят с продавачите. Магазините обикновено работят от 9:30 до 19 часа. Почивката е от 13 до 14 часа. Почивен ден - неделя. Покритият базар в Истанбул работи от 8 до 19 часа всеки ден, освен в неделя.

Електричество: 220 V.

 

Почивки в Анталия – Лято 2018 – с директен полет от София

Промоционални цени за ранни записвания, само за резервации до 28.02.2018
Дати На човек в двойна стая Единична стая Трима възрастни Двама възрастни + дете 2-7 Двама възрастни + дете 7-15 Двама възрастни + 2 деца 7-15 Трима възрастни + дете 7-15
05.05.2018 822 1127 2294 1867 2168 2685 2811
12.05.2018 787 1092 2189 1762 2063 2545 2671
19.05.2018 935 1292 2594 2092 2448 3025 3166
26.05.2018 965 1343 2669 2137 2515 3101 3248
02.06.2018 1043 1439 2894 2335 2734 3377 3536
09.06.2018 1062 1482 2939 2344 2771 3405 3580
16.06.2018 1087 1507 3014 2419 2846 3505 3680
23.06.2018 1052 1472 2909 2314 2741 3365 3540
30.06.2018 1042 1462 2879 2284 2711 3325 3500
07.07.2018 1044 1474 2877 2268 2703 3311 3490
14.07.2018 1099 1554 3022 2378 2833 3476 3665
21.07.2018 1094 1549 3007 2363 2818 3456 3645
28.07.2018 1084 1539 2977 2333 2788 3416 3605
04.08.2018 1089 1544 2992 2348 2803 3436 3625
11.08.2018 1084 1539 2977 2333 2788 3416 3605
18.08.2018 1089 1544 2992 2348 2803 3436 3625
25.08.2018* 907 1270 2500 1990 2360 2890 3050
31.08.2018 1057 1477 2924 2329 2756 3385 3560
07.09.2018 1037 1457 2864 2269 2696 3305 3480
14.09.2018 1027 1447 2834 2239 2666 3265 3440
21.09.2018 971 1355 2684 2143 2528 3113 3264
28.09.2018 930 1308 2564 2032 2410 2960 3108
05.10.2018 847 1173 2354 1897 2220 2741 2873
12.10.2018 740 1022 2061 1668 1947 2405 2519
Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по фиксинга на БНБ
Цените в таблицата са за настаняване в стаи супериор градина. За цени на други видове стаи, моля, попитайте по телефона.

Програмата е с директни полети от София, както следва:
Всяка Събота в периода: 05.05 – 25.08.2018
Всеки Петък в периода: 31.08 – 12.10.2018
Всеки Вторник в периодите: 29.05 – 26.06.2018 и 28.08 – 25.09.2018 /за цени Вторник, моля попитайте по телефона/
 
*За дата на заминаване 25.08.2018 /Събота/ - програмата е с престой 6 нощувки!

 
Моля да имате предвид, че цените за Лято 2018 са динамични и са възможни промени в зависимост от заетостта на полетите и хотелите. За потвърждение на актуална цена, към момента на Вашето търсене, моля да се свържете с нас по телефона!

 

Пакетните цени включват:
 • самолетен билет София - Анталия - София с включени летищни такси
 • 7 нощувки на база Ultra all inclusive
 • трансфер летище - хотел - летище
 • медицинска застраховка
Пакетните цени не включват:
 • Такса гориво -  /подлежи на препотвърждение 15 дни преди заминаване/

Условия за записване:
Начин на плащане:
 • депозит 50% от цената на пътуването при записване;
 • доплащане до 22 дни преди датата на отпътуване
Необходими документи:
 • трите имена на латиница по документ за самоличност, ЕГН, номер на документа за самоличност и дата на валидност на всички пътуващи
 • лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
Срокове за анулации и неустойки:
 • До 45 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
 • От 44 работни дни до 22 работни дни – 50% от цената на пътуването
 • От 21 работни дни до 10 работни дни – 70% от цената на пътуването
 • От 9 работни дни до деня на отпътуване – 100%

ДАТА ЦЕНА  
05.05.2018 822.00 € Запитване
12.05.2018 787.00 € Запитване
19.05.2018 935.00 € Запитване
26.05.2018 965.00 € Запитване
02.06.2018 1043.00 € Запитване
09.06.2018 1062.00 € Запитване
16.06.2018 1087.00 € Запитване
23.06.2018 1052.00 € Запитване
30.06.2018 1042.00 € Запитване
07.07.2018 1044.00 € Запитване
14.07.2018 1099.00 € Запитване
21.07.2018 1094.00 € Запитване
28.07.2018 1084.00 € Запитване
04.08.2018 1089.00 € Запитване
11.08.2018 1084.00 € Запитване
18.08.2018 1089.00 € Запитване
25.08.2018 907.00 € Запитване
31.08.2018 1057.00 € Запитване
07.09.2018 1037.00 € Запитване
14.09.2018 1027.00 € Запитване
21.09.2018 971.00 € Запитване
28.09.2018 930.00 € Запитване