ТУРЦИЯ - АНТАЛИЯ, Белек - Хотел Spice Hotel & Spa

*****
Ако искате да попаднете в истински дворец, заобиколени от лукс и разкош - изберете този хотел. Отличното обслужване и хубавия пясъчен плаж, са само част от неговите предимства. Препоръчваме Ви този хотел за Вашата почивка.
ALL INCLUSIVE
Free Wi-Fi
На брега
на морето
Настаняване с 2 деца
Пясъчен плаж
За семейства с деца

 • Програма
 • Обща информация за Турция
 • Полезно е да знаете
Построен: през 2007 година

Намира се: на 35 км. от летището на Анталия, на 1 км. от курорта Белек .

Плаж: собствен пясъчен плаж. Първа линия на брега на морето. Чадъри, шезлонги и кърпи за плаж – безплатно. Дължина на плажа 270 м.

Хранене: Ultra All Inclusive

В хотела: 6 ресторанта (4 от които а-ла-карт), 4 бара, 10 конферентни зали (с капацитет до 1000 човека), 3 басейна (1 от които закрит), 7 водни пързалки, 4 тенис корта с покритие – изкуствена трева, център за красота, Спа център, лекар, пране, асансьори, поща, рум сървис, бизнес център, интернет кафе – платено.

Безплатно: фитнес център, сауна, турска баня, джакузи, тенис кортове, осветлението на кортовете при игра вечер, топки и ракети за тенис, тенис на маса, баскетбол, волейбол, плажен волейбол, шах, аеробика, сърф (за правоспособни), катамаран, дартс, дискотека, кинозала, дневни и вечерни развлекателни програми.

Платено: масаж, солариум, уроци по тенис, боулинг, билярд, голф, канута, водни ски, парашути.

За децата: 1 басейн (открит), 2 водни пързалки, мини клуб за деца на възраст от 4 до 12 години, детегледачка (платено), детско меню в ресторантите, детско столче за хранене, детска площадка, развлекателни програми.

В стаята: телевизор със сателит, централен климатик, мини-бар (безплатно), сейф (безплатно), баня с вана, сешоар, телефон, балкон, интернет връзка – безплатно, детско легло (по заявка).  

Снимки от последното ни посещение на Анталия и хотелите в Белек, можете да видите ТУК!

www.spice.com.tr

Страна: Република Турция

Територия: 780576 кв.км, дължина на границите 2627 км, брегова ивица 7200 км.

Население: 70.2 млн.д.

Столица: Анкара

Религия: Ислям

География: Турция е разположена на два континента - Европа и Азия. Границата между тях минава през проливите Босфор, Дарданели и Мраморно море. Основната част от страната се намира в Азия - това е Мала Азия и Анадола. Европейската част на Турция се нарича Източна Тракия или Румелия и съставлява 3% от територията на страната. Бреговете на Турция се мият от четири морета: Черно, Мраморно, Егейско и Средиземно.

Климат: На територията на Турция има две климатични зони. Централната част на страната се характеризира с континентален климат, а крайбрежията на Мраморно, Средиземно и Егейско със субтропичен климат. Слънчево и топло от ранна есен до късна пролет, тук климата позволява най-дългия плажен сезон в Европа.

Език: турски (официален). В големите туристически центрове говорят също английски, немски и руски.

Етнически групи: турци 80%, кюрди 17%, гърци, араби, грузинци, арменци, евреи.

Плътност: Средната плътност на населението е около 85 д. на кв.км. Най-висока е в Истанбул и прибрежните райони. 60% от населението на страната живее в градовете. Ежегодния прираст на населението е около 1,57%.

Средна продължителност на живот: 68г. за мъжете, 72г. за жените.

Местна валута: Турска лира (1,15 лири за 1$)

Празници:

1 януари (Нова Година)

23 април (Ден на независимостта)

19 май (Ден на младостта)

30 август (Ден на победата)

29 октомври (Ден на Републиката)

10 ноември (Ден в памет на Ататюрk)

Рамазан (празник завършващ месеца на постите)

Курбан (празник на жертвоприношение)

 

История: През 660г. пр.н.е. дорииците основават град и го наричат Византия в чест на своя цар Визант. През 326 г. н.е. император Константин І избира Византия за столица на Римската империя и през 330 г. дава името си Константинопол. Огромен разцвет града достига при император Юстиян І, когато Византийската империя се простира от Средиземно море до Кавказ и от Алпите до Египет. През 1204 г. кръстоносците разоряват Константинопол, а през 1453 г. града е завзет от султан Фатих Мехмед и обявен за столица на Османската империя, като е наречен Истанбул. През 16 век великата империя се простира от Алжир до Басра и от Будапеща до Мека. По-късно през 1878 г. руската войска, а през 1912 г. войската на обединените балкански държави, достигат до вратите на града, но не успяват да го щурмуват. В края на І-та Световна война Истанбул е окупиран от англичани и французи. На 29.Х.1923 г. новия президент на Турция Мустафа Кемал обявява малката Анкара за столица на Турция. Мустафа Кемал прилага множество усилия, за да направи от Турция съвременна държава. Той провежда много реформи: Въвежда Латинската азбука; Григорианския календар; дава право на глас на жените и те почват да играят голяма роля в икономическия и обществен живот на страната и т.н. Заради приноса си към Турската република Мустафа Кемал е наречен „Баща на Турците” или „Ататюрк”. Благодарение на него, републиката за кратко време прави гигантска крачка от средновековието в ХХ век.

Основни забележителности: Истанбул: Църквата Св.София, Синята Джамия, Двореца Топкапъ, Двореца Долмабахче, Египетския пазар, Кулата Галата и др. Анталия: стария квартал Калеичи, античните градове Фаселис и Олимпус, Крепостта на селджуките в Алания, Червената кула, Пещерата Далматаш. Археологически важни места са: Троя, Бергама, Ефес, Дидим, Аспендос, Афродисия, Перге и др.

Традиционна кухня: Турската кухня е истински празник за стомаха. Тя е толкова разнообразна, че напълно ще оправдае изискванията както на вегетарианеца, така и на привържениците на здравословно хранене, а също на любителите на обилното и разнообразно хапване.

 

Съвети за туристите

Визови изисквания: Българските граждани могат да посещават Турция без визи

Хранене: Храненето в хотелите може да бъде /полу пансион - закуска и вечеря/, /пълен пансион - закуска, обяд и вечеря/ и /всичко включено - закуска, обяд, следобедна закуска, вечеря, разхладителни напитки, алкохол местно производство, разнообразни закуски, които се сервират през целия ден/. В зависимост от избрания от Вас хотел полу пансиона или пълния пансион могат да бъдат на шведска маса или с фиксирано меню по смесена схема /например - закуска на шведска маса, а вечеря - фиксирано меню/

Във всички хотели като правило се предлага както европейска, така и национална кухня. Препоръчваме Ви в първите дни на престоя си да бъдете по-внимателни с местната кухня, тъй като тя е доста пикантна и тежка.

Внасянето на храни и напитки в хотела е забранено.

Митнически ограничения: Pизрешено е да се внасят:предмети за лично ползване, два фотоапарата, радио, видеокамера и др. Телевизори, DVD, бижута и други ценности е необоримо да се декларират. Разрешено е да се внася до 5 литра алкохол и подаръци на стойност не повече от 200$. Турски лири могат да се внасят в неограничени количества, но се изнасят не повече от еквивалента им в 1000$. Чуждестранна валута също може да се внася без ограничение. Тя може да се обменя във всички банки и обменни бюра в хотелите.

Време: един час напред от средноевропейското време.

Екскурзии: Представителите на туристическите фирми ще ви запознаят с обща информация за възможните екскурзии и условията за тяхното провеждане. Не Ви съветваме да се доверявате на съмнителните екскурзоводи, които ще Ви заговорят на улицата, защото такива услуги са свързани по-често с проблеми от колкото с удоволствия.

Работно време: Банките са отворени в делнични дни от 08:30 до 12:00 и от 13:00 до 17:00. Магазините обикновено са отворени от 09:00 до 18:00. Почти всички магазини са затворени в неделя. В курортните центрове магазините работят до късно вечерта, без почивни дни.

Транспорт: Съветваме Ви да ползвате маршрутки. В Турция те се наричат /долмуш/. Маршрутките минават в близост до хотелите, както и маршрутите им включват най-популярните места, които трябва да се посетят. Цените са доста умерени, а интервалите през които минават достатъчно чести. Почти във всеки хотел има стоянка за такси или може да се извика по телефона. Също така може да се поръча автомобил под наем в хотела или чрез представител на туристическата фирма. Ограниченията за града са 50 км/ч, а извън него 90 км/ч

Бакшиш: На пиколото в хотела се дава бакшиш около 1$, на сервитьорите - 10% от стойността на консумацията, на таксиметровите шофьори не е прието да се дава.

Телефон: Можете да звъните от телефона на хотела, с телефонна карта от автоматите или да ползвате роуминга на собственият Ви GSM. Кода на България е 00359, след което ако избирате стационарен номер /например София е 2 /xxx xx xx/, за GSM - кода на оператора и номера /пример Мобилтел - 00359888 xx xx xx/

Автомобили под наем: Наемането на кола дава несравнима свобода на предвижване. Най-ниската възрастова граница при която е позволено наемането на малолитражна кола е 19 г.., по-голяма кола - 24г., скъпа - 27г. От вас се изисква да предоставите паспорт или негово ксерокопие, шофьорска книжка (минимум едногодишен стаж), и или надеждна кредитна карта. Като правило в резервоара на колата има толкова бензин, колкото да стигнете до най-близката бензиностанция. Ако по някаква случайност колата, която ще вземете под наем пострада при някаква авария или по някаква друга причина, в никакъв случай не я местете до пристигането на полиция и задължително поискайте да ви дадат kaza raporu - протокол за аварии.

Валута: Турска лира. В обръщение са банкнотите (паундове) от 1, 5, 10, 20, 50, 100 лири. Можете да обмените валута в обменните бюра и в банките. Банките обикновено са отворени в делнични дни от 8:30 до 17 часа. Почивката е от 12 до 13:30.

Питейна вода: Консумацията на бутилирана вода е задължителна.

Покупки: Не си купувайте украшения и скъпоценни камъни от хора на улицата - най-вероятно ще станете жертва на измама. Гарантирано качество се предлага само в ювелирните фабрики и солидните магазини. Евтините изделия от кожа, памук, украшенията от злато, оникс и мед, са направили Турция една от най-привлекателните страни за пазар. Освен това, нефиксираните цени на стоките позволяват на туристите да се пазарят с продавачите. Магазините обикновено работят от 9:30 до 19 часа. Почивката е от 13 до 14 часа. Почивен ден - неделя. Покритият базар в Истанбул работи от 8 до 19 часа всеки ден, освен в неделя.

Електричество: 220 V.

 

Почивки в Анталия – Лято 2018 – с директен полет от София - Всяка събота

Промоционални цени за ранни записвания, само за резервации до 31.01.2018
 
Хотелът се предлага и с полет от София в ден Вторник – на по-ниска цена. За калкулиране на цена, моля да се свържете с нас по телефона!
Дати На човек в двойна стая Единична стая Трима възрастни Двама възрастни + дете 2-12 Двама възрастни + 2 деца 2-12 Трима възрастни + дете 2-12
05.05.2018 650 872 1816 1508 1938 2358
12.05.2018 630 850 1750 1448 1858 2278
19.05.2018 735 1000 2050 1680 2160 2620
26.05.2018 730 1000 2040 1668 2140 2600
02.06.2018 779 1045 2174 1803 2322 2784
09.06.2018 742 1010 2070 1700 2180 2640
16.06.2018 774 1040 2160 1790 2300 2764
23.06.2018 793 1087 2210 1803 2308 2790
30.06.2018 777 1070 2160 1760 2250 2730
07.07.2018 765 1060 2130 1730 2200 2690
14.07.2018 765 1060 2130 1730 2200 2690
21.07.2018 760 1060 2110 1700 2170 2650
28.07.2018 808 1120 2230 1790 2280 2790
04.08.2018 800 1120 2215 1770 2270 2770
11.08.2018 800 1120 2215 1770 2270 2770
18.08.2018 800 1120 2215 1770 2270 2770
25.08.2018 715 970 1990 1630 2080 2540
01.09.2018 740 1000 2070 1700 2180 2640
08.09.2018 692 927 1939 1610 2074 2500
15.09.2018 666 900 1860 1530 1970 2400
22.09.2018 667 902 1864 1532 1974 2404
29.09.2018 600 800 1678 1395 1790 2090
06.10.2018 540 710 1520 1290 1660 2020
13.10.2018 525 700 1470 1240 1600 1960
Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по фиксинга на БНБ
Цените в таблицата са за настаняване в стандартни стаи изглед градина. За цени на други видове стаи, моля, попитайте по телефона.
 

Моля да имате предвид, че цените за Лято 2018 са динамични и са възможни промени в зависимост от заетостта на полетите и хотелите. За актуална цена, към момента на Вашето търсене, моля да се свържете с нас по телефона.
 

Пакетните цени включват:
 • самолетен билет София - Анталия - София с включени летищни такси
 • 7 нощувки на база Ultra all inclusive
 • трансфер летище - хотел - летище
 • медицинска застраховка
Пакетните цени не включват:
 • Такса гориво -  /подлежи на препотвърждение 15 дни преди заминаване/

Условия за записване:
Начин на плащане:
 • депозит 50% от цената на пътуването при записване;
 • доплащане до 22 дни преди датата на отпътуване
Необходими документи:
 • трите имена на латиница по документ за самоличност, ЕГН, номер на документа за самоличност и дата на валидност на всички пътуващи
 • лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
Срокове за анулации и неустойки:
 • До 45 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
 • От 44 работни дни до 22 работни дни – 50% от цената на пътуването
 • От 21 работни дни до 10 работни дни – 70% от цената на пътуването
 • От 9 работни дни до деня на отпътуване – 100%

ДАТА ЦЕНА  
05.05.2018 650.00 € Запитване
12.05.2018 630.00 € Запитване
19.05.2018 735.00 € Запитване
26.05.2018 730.00 € Запитване
02.06.2018 779.00 € Запитване
09.06.2018 742.00 € Запитване
16.06.2018 774.00 € Запитване
23.06.2018 793.00 € Запитване
30.06.2018 777.00 € Запитване
07.07.2018 765.00 € Запитване
14.07.2018 765.00 € Запитване
21.07.2018 760.00 € Запитване
28.07.2018 808.00 € Запитване
04.08.2018 800.00 € Запитване
11.08.2018 800.00 € Запитване
18.08.2018 800.00 € Запитване
25.08.2018 715.00 € Запитване
01.09.2018 740.00 € Запитване
08.09.2018 692.00 € Запитване
15.09.2018 666.00 € Запитване
22.09.2018 667.00 € Запитване
29.09.2018 600.00 € Запитване