ТУРЦИЯ – АНТАЛИЯ, Белек - Хотел Ela Quality Resort

*****
Това е един от най-добрите хотели в Анталия както за семейна почивка с деца, за които има специална концепция, така и за младоженци, а също и за хора, които търсят лукс, перфектна храна и забавления. Препоръчваме Ви Ела...
ALL INCLUSIVE
Free Wi-Fi
На брега
на морето
Препоръчан
от Авентура
Настаняване с 2 деца
Пясъчен плаж
За семейства с деца

 • Програма
 • Обща информация за Турция
 • Полезно е да знаете

Името Ela Quality Resort са дали на този дворец от 21 век. Тук идеално се съчетават традициите на турското гостоприемство и великолепието на разкошната архитектура. Уют и комфорт, съхранени в детайлите и специално отношение към клиентите - усетете вкуса на удоволствието.

Построен: през 2007 година

Намира се: на 25 км. от летището на Анталия, на 2 км. от курорта Белек .

Плаж: собствен пясъчен плаж – едър пясък. Първа линия на брега на морето. Чадъри, шезлонги и кърпи за плаж – безплатно. Дължина на плажа 250 м.

Хранене: Ela All Inclusive

В хотела: 9 ресторанта (7 от които а-ла-карт), 12 бара, 5 конферентни зали (с капацитет до 700 човека), 4 басейна (2 от които закрити), 5 водни пързалки, 2 тенис корта с тартаново покритие, център за красота, Спа център, лекар, пране, рум сървис, бизнес център, интернет – безплатно.

Безплатно: фитнес център, сауна, турска баня, джакузи, тенис кортове, топки и ракети за тенис, тенис на маса, баскетбол, волейбол, плажен волейбол, мини-футбол, аеробика, сърф, катамаран, мини-голф, дартс, билярд, дискотека, кинозала, дневни и вечерни развлекателни програми.

Платено: масаж, осветлението на тенис кортовете вечер, уроци по тенис, боулинг, водни ски, парашути, канута.

За децата: 3 басейна (1 от които закрит), 3 водни пързалки, мини клуб за деца на възраст от 4 до 12 години, детегледачка (платено), детски колички – безплатно, детско меню в ресторантите, детско столче за хранене, детска площадка, развлекателни програми.

В стаята: телевизор със сателит, централен климатик, мини-бар (безплатно), сейф (безплатно), баня с вана, сешоар, телефон, килим, балкон, интернет – безплатно, детско легло (по заявка).

Снимки от нашето посещение на Анталия през Май 2011, можете да видите ТУК!

www.elaresort.com  

Страна: Република Турция

Територия: 780576 кв.км, дължина на границите 2627 км, брегова ивица 7200 км.

Население: 70.2 млн.д.

Столица: Анкара

Религия: Ислям

География: Турция е разположена на два континента - Европа и Азия. Границата между тях минава през проливите Босфор, Дарданели и Мраморно море. Основната част от страната се намира в Азия - това е Мала Азия и Анадола. Европейската част на Турция се нарича Източна Тракия или Румелия и съставлява 3% от територията на страната. Бреговете на Турция се мият от четири морета: Черно, Мраморно, Егейско и Средиземно.

Климат: На територията на Турция има две климатични зони. Централната част на страната се характеризира с континентален климат, а крайбрежията на Мраморно, Средиземно и Егейско със субтропичен климат. Слънчево и топло от ранна есен до късна пролет, тук климата позволява най-дългия плажен сезон в Европа.

Език: турски (официален). В големите туристически центрове говорят също английски, немски и руски.

Етнически групи: турци 80%, кюрди 17%, гърци, араби, грузинци, арменци, евреи.

Плътност: Средната плътност на населението е около 85 д. на кв.км. Най-висока е в Истанбул и прибрежните райони. 60% от населението на страната живее в градовете. Ежегодния прираст на населението е около 1,57%.

Средна продължителност на живот: 68г. за мъжете, 72г. за жените.

Местна валута: Турска лира (1,15 лири за 1$)

Празници:

1 януари (Нова Година)

23 април (Ден на независимостта)

19 май (Ден на младостта)

30 август (Ден на победата)

29 октомври (Ден на Републиката)

10 ноември (Ден в памет на Ататюрk)

Рамазан (празник завършващ месеца на постите)

Курбан (празник на жертвоприношение)

 

История: През 660г. пр.н.е. дорииците основават град и го наричат Византия в чест на своя цар Визант. През 326 г. н.е. император Константин І избира Византия за столица на Римската империя и през 330 г. дава името си Константинопол. Огромен разцвет града достига при император Юстиян І, когато Византийската империя се простира от Средиземно море до Кавказ и от Алпите до Египет. През 1204 г. кръстоносците разоряват Константинопол, а през 1453 г. града е завзет от султан Фатих Мехмед и обявен за столица на Османската империя, като е наречен Истанбул. През 16 век великата империя се простира от Алжир до Басра и от Будапеща до Мека. По-късно през 1878 г. руската войска, а през 1912 г. войската на обединените балкански държави, достигат до вратите на града, но не успяват да го щурмуват. В края на І-та Световна война Истанбул е окупиран от англичани и французи. На 29.Х.1923 г. новия президент на Турция Мустафа Кемал обявява малката Анкара за столица на Турция. Мустафа Кемал прилага множество усилия, за да направи от Турция съвременна държава. Той провежда много реформи: Въвежда Латинската азбука; Григорианския календар; дава право на глас на жените и те почват да играят голяма роля в икономическия и обществен живот на страната и т.н. Заради приноса си към Турската република Мустафа Кемал е наречен „Баща на Турците” или „Ататюрк”. Благодарение на него, републиката за кратко време прави гигантска крачка от средновековието в ХХ век.

Основни забележителности: Истанбул: Църквата Св.София, Синята Джамия, Двореца Топкапъ, Двореца Долмабахче, Египетския пазар, Кулата Галата и др. Анталия: стария квартал Калеичи, античните градове Фаселис и Олимпус, Крепостта на селджуките в Алания, Червената кула, Пещерата Далматаш. Археологически важни места са: Троя, Бергама, Ефес, Дидим, Аспендос, Афродисия, Перге и др.

Традиционна кухня: Турската кухня е истински празник за стомаха. Тя е толкова разнообразна, че напълно ще оправдае изискванията както на вегетарианеца, така и на привържениците на здравословно хранене, а също на любителите на обилното и разнообразно хапване.

 

Съвети за туристите

Визови изисквания: Българските граждани могат да посещават Турция без визи

Хранене: Храненето в хотелите може да бъде /полу пансион - закуска и вечеря/, /пълен пансион - закуска, обяд и вечеря/ и /всичко включено - закуска, обяд, следобедна закуска, вечеря, разхладителни напитки, алкохол местно производство, разнообразни закуски, които се сервират през целия ден/. В зависимост от избрания от Вас хотел полу пансиона или пълния пансион могат да бъдат на шведска маса или с фиксирано меню по смесена схема /например - закуска на шведска маса, а вечеря - фиксирано меню/

Във всички хотели като правило се предлага както европейска, така и национална кухня. Препоръчваме Ви в първите дни на престоя си да бъдете по-внимателни с местната кухня, тъй като тя е доста пикантна и тежка.

Внасянето на храни и напитки в хотела е забранено.

Митнически ограничения: Pизрешено е да се внасят:предмети за лично ползване, два фотоапарата, радио, видеокамера и др. Телевизори, DVD, бижута и други ценности е необоримо да се декларират. Разрешено е да се внася до 5 литра алкохол и подаръци на стойност не повече от 200$. Турски лири могат да се внасят в неограничени количества, но се изнасят не повече от еквивалента им в 1000$. Чуждестранна валута също може да се внася без ограничение. Тя може да се обменя във всички банки и обменни бюра в хотелите.

Време: един час напред от средноевропейското време.

Екскурзии: Представителите на туристическите фирми ще ви запознаят с обща информация за възможните екскурзии и условията за тяхното провеждане. Не Ви съветваме да се доверявате на съмнителните екскурзоводи, които ще Ви заговорят на улицата, защото такива услуги са свързани по-често с проблеми от колкото с удоволствия.

Работно време: Банките са отворени в делнични дни от 08:30 до 12:00 и от 13:00 до 17:00. Магазините обикновено са отворени от 09:00 до 18:00. Почти всички магазини са затворени в неделя. В курортните центрове магазините работят до късно вечерта, без почивни дни.

Транспорт: Съветваме Ви да ползвате маршрутки. В Турция те се наричат /долмуш/. Маршрутките минават в близост до хотелите, както и маршрутите им включват най-популярните места, които трябва да се посетят. Цените са доста умерени, а интервалите през които минават достатъчно чести. Почти във всеки хотел има стоянка за такси или може да се извика по телефона. Също така може да се поръча автомобил под наем в хотела или чрез представител на туристическата фирма. Ограниченията за града са 50 км/ч, а извън него 90 км/ч

Бакшиш: На пиколото в хотела се дава бакшиш около 1$, на сервитьорите - 10% от стойността на консумацията, на таксиметровите шофьори не е прието да се дава.

Телефон: Можете да звъните от телефона на хотела, с телефонна карта от автоматите или да ползвате роуминга на собственият Ви GSM. Кода на България е 00359, след което ако избирате стационарен номер /например София е 2 /xxx xx xx/, за GSM - кода на оператора и номера /пример Мобилтел - 00359888 xx xx xx/

Автомобили под наем: Наемането на кола дава несравнима свобода на предвижване. Най-ниската възрастова граница при която е позволено наемането на малолитражна кола е 19 г.., по-голяма кола - 24г., скъпа - 27г. От вас се изисква да предоставите паспорт или негово ксерокопие, шофьорска книжка (минимум едногодишен стаж), и или надеждна кредитна карта. Като правило в резервоара на колата има толкова бензин, колкото да стигнете до най-близката бензиностанция. Ако по някаква случайност колата, която ще вземете под наем пострада при някаква авария или по някаква друга причина, в никакъв случай не я местете до пристигането на полиция и задължително поискайте да ви дадат kaza raporu - протокол за аварии.

Валута: Турска лира. В обръщение са банкнотите (паундове) от 1, 5, 10, 20, 50, 100 лири. Можете да обмените валута в обменните бюра и в банките. Банките обикновено са отворени в делнични дни от 8:30 до 17 часа. Почивката е от 12 до 13:30.

Питейна вода: Консумацията на бутилирана вода е задължителна.

Покупки: Не си купувайте украшения и скъпоценни камъни от хора на улицата - най-вероятно ще станете жертва на измама. Гарантирано качество се предлага само в ювелирните фабрики и солидните магазини. Евтините изделия от кожа, памук, украшенията от злато, оникс и мед, са направили Турция една от най-привлекателните страни за пазар. Освен това, нефиксираните цени на стоките позволяват на туристите да се пазарят с продавачите. Магазините обикновено работят от 9:30 до 19 часа. Почивката е от 13 до 14 часа. Почивен ден - неделя. Покритият базар в Истанбул работи от 8 до 19 часа всеки ден, освен в неделя.

Електричество: 220 V.

 

Почивки в Анталия – Лято 2018 – с директен полет от София

Промоционални цени за ранни записвания, само за резервации до 28.02.2018
Дати На човек в двойна стая Единична стая Трима възрастни Двама възрастни + дете 2-12 Двама възрастни + 2 деца 2-12 Трима възрастни + дете 2-12
05.05.2018 770 1048 2155 1770 1991 2649
12.05.2018 1069 1510 2946 2330 2957 3580
19.05.2018 1104 1545 3050 2435 3097 3720
26.05.2018 1192 1682 3287 2600 3309 3988
02.06.2018 1285 1800 3609 2828 3654 4197
09.06.2018 1360 1933 3807 2948 3800 4419
16.06.2018 1388 1955 3819 3020 3840 4639
23.06.2018 1358 1925 3729 2931 3721 4519
30.06.2018 1348 1915 3699 2900 3680 4479
07.07.2018 1392 1990 3822 2982 3775 4615
14.07.2018 1387 1986 3807 2967 3755 4595
21.07.2018 1414 2030 3876 3008 3805 4673
28.07.2018 1404 2020 3846 2978 3765 4633
04.08.2018 1430 2060 3917 3042 3848 4716
11.08.2018 1425 2055 3902 3027 3828 4696
18.08.2018 1430 2060 3917 3042 3848 4716
28.08.2018 1290 1850 3540 2750 3480 4260
31.08.2018 1314 1864 3616 2839 3610 4373
07.09.2018 1304 1854 3586 2809 3570 4333
14.09.2018 1228 1748 3376 2650 3366 4085
21.09.2018 1169 1666 3210 2525 3203 3889
28.09.2018 1069 1518 2940 2315 2935 3567
05.10.2018 1054 1495 2900 2285 2897 3520
12.10.2018 1054 1495 2900 2285 2897 3520
Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по фиксинга на БНБ
Цените в таблицата са за настаняване в стандартни стаи градина – основна сграда, а последната колона, за семейна стая - градина. За цени на други видове стаи, моля, попитайте по телефона.

Програмата е с директни полети от София, както следва:
Всяка Събота в периода: 05.05 – 25.08.2018
Всеки Петък в периода: 31.08 – 12.10.2018
Всеки Вторник в периодите: 29.05 – 26.06.2018 и 28.08 – 25.09.2018 /за цени Вторник, моля попитайте по телефона/

 

Моля да имате предвид, че цените за Лято 2018 са динамични и са възможни промени в зависимост от заетостта на полетите и хотелите. За потвърждение на актуална цена, към момента на Вашето търсене, моля да се свържете с нас по телефона!

Пакетните цени включват:
 • самолетен билет София - Анталия - София с включени летищни такси
 • 7 нощувки на база Ela all inclusive
 • трансфер летище - хотел - летище
 • медицинска застраховка
Пакетните цени не включват:
 • Такса гориво -  /подлежи на препотвърждение 15 дни преди заминаване/
Условия за записване:
Начин на плащане:
 • депозит 50% от цената на пътуването при записване;
 • доплащане до 22 дни преди датата на отпътуване
Необходими документи:
 • трите имена на латиница по документ за самоличност, ЕГН, номер на документа за самоличност и дата на валидност на всички пътуващи
 • лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
Срокове за анулации и неустойки:
 • До 45 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
 • От 44 работни дни до 22 работни дни – 50% от цената на пътуването
 • От 21 работни дни до 10 работни дни – 70% от цената на пътуването
 • От 9 работни дни до деня на отпътуване – 100%
Подробна програма на пътуването, можете да видите ТУК!
 

ДАТА ЦЕНА  
05.05.2018 770.00 € Запитване
12.05.2018 1069.00 € Запитване
19.05.2018 1104.00 € Запитване
26.05.2018 1192.00 € Запитване
02.06.2018 1285.00 € Запитване
09.06.2018 1360.00 € Запитване
16.06.2018 1388.00 € Запитване
23.06.2018 1358.00 € Запитване
30.06.2018 1348.00 € Запитване
07.07.2018 1392.00 € Запитване
14.07.2018 1387.00 € Запитване
21.07.2018 1414.00 € Запитване
28.07.2018 1404.00 € Запитване
04.08.2018 1430.00 € Запитване
11.08.2018 1425.00 € Запитване
18.08.2018 1430.00 € Запитване
28.08.2018 1290.00 € Запитване
31.08.2018 1314.00 € Запитване
07.09.2018 1304.00 € Запитване
14.09.2018 1228.00 € Запитване
21.09.2018 1169.00 € Запитване
28.09.2018 1069.00 € Запитване